ESKİŞEHİR / MİHALGAZİ - Alpagut İlkokulu

Nis

Kütüphane sözcüğü eğitim sözcüğüyle neredeyse özdeşleşmiştir. Kütüphaneler ilkokuldan üniversiteye kadar bütün öğrenciler için sundukları çeşitli öğrenme fırsatlarıyla paha biçilmez kaynaklardır. Bilgiye açılan birer kapı olmanın yanı sıra, kütüphanelerin toplum için de önemli bir rolü vardır. Buralar yeni ve yaratıcı fikirlerin, yeni bakış açılarının doğup gelişme olanağı bulduğu yerlerdir. Çünkü kütüphaneler öğrenmeye, araştırmaya, kendini geliştirmeye meraklı herkesin ücretsiz yararlandığı bilgi ve kültür merkezleridir. Sundukları kaynakların ve hizmetlerin bedava oluşu toplumun her kesiminin bilgiye kolayca erişimi açısından çok değerli bir fırsattır.

Kütüphaneler aynı zamanda değerli tarihsel bilgilerin depolandığı ve kültürel mirasın da korunup saklandığı yerlerdir. Cumhuriyet’in kuruluşundan beri ülkemizde kütüphanelere ve kütüphaneciliğe büyük bir önem verilmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışından beş ay sonra 29 Eylül 1920’de meclis kütüphanesinin kurulması Kütüphane Haftası çalışmalarına başlanmıştır. Çünkü kütüphaneler toplumun geri kalmışlığını giderecek, bireylerin günün olanaklarından yararlanmasını sağlayacak ve böylece toplumu günün gerektirdiği düzeye çıkararak gelişmiş toplumlarla paralel bir seviyeye getirecek önemli merkezler olarak görülmüştür.

Kütüphane Haftası da ülkemizde ilk kez 1964’te kutlanmıştır. Haftanın amacı başta çocuklara ve gençlere olmak üzere herkese okuma alışkanlığı kazandırmak, onlarda kitap sevgisini ve kütüphane kültürünü geliştirmektir.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

Haz

Kurum ve kuruluşlarda etik kültürünü yerleştirmek ve geliştirmek amacıyla , Etik günü (25 Mayıs) ve Haftası'nda (25 Mayıs-31 Mayıs ) çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

Ock

Yarıyıl tatilinde okulumuzda 4.sınıflarda öğrenim gören istekli öğrencilere Bakanlıkça hazırlanan çerçeve program kapsamında İngilizce dersinden kurs açılmıştır.

Ock

Temel Eğitimde 10 bin okul projesi kapsamında okulumuza basketbol potaları yapıldı.

Ock

Bakanlığımız tarafından gelişimsel ve önleyici hizmetler kapsamında öğrencinin kendini tanıması, var olan yönleriyle kendini kabul etmesi ve geliştirmesi, duygularını fark etmesi, düzenlemesi ve yönetebilmesi, başkalarını anlaması ve kabul etmesi, kişiler arası sağlıklı ilişkiler geliştirmesi için gerekli bilgi, tutum ve davranışları edinebilmesi, kişisel güvenliğini sağlayabilmesi, aile ve toplumsal değerler ile doğaya karşı duyarlılık kazanması amacıyla eğitim kurumlarında çalışmalar yapılmakta ve sınıf rehberlik programı uygulanmaktadır.

İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLU OLSUN

Tem

OKULUMUZDA 4.SINIFA GEÇEN ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN İNGİLİZCE VE MATEMATİK DERSLERİNDEN YAZ KURSLARI 1 AĞUSTOS 2022 TARİHİ İTİBARİYLE BAŞLAYACAKTIR.

Haz

OKULUMUZDA ÇEVRE KORUMA BİLİNCİ, İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ,YAŞAM BECERİLERİ ATÖLYESİ,TÜRK HALK OYUNLARI GİBİ BİRÇOK KURS AÇILMIŞTIR.AYRICA TEPEBAŞI REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ TARAFINDAN TÜRKİYE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİM PROGRAMI(TBM) ÇERÇEVESİNDE OKULUMUZDA ÖĞRENCİLERİMİZE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI EĞİTİMİ VE ÖĞRETMEN -VELİLERE YÖNELİK AKRAN ZORBALIĞI VE SİBER ZORBALIK FARKINDALIK EĞİTİMİ VERİLMİŞTİR.

May

Engelliler Haftası, 10 Mayıs ile 16 Mayıs arasında, Birleşmiş Milletler'e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan özel haftadır. Engelliler Haftası boyunca; engellilik sorunu, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi konusu üstünde durulur. Radyo ve televizyonda konu ile ilgili programlar yayınlanır. Okullarda her gün ayrı bir engellilik konusu işle­nir.

May

Anneler Günü bu yıl 8 Mayıs Pazar gününe denk geliyor. Annelerin toplumdaki yerinin ve öneminin hatırlatıldığı bu anlamlı günde zamanın büyük bir bölümü annelere ayrılıyor, hediyeler alınıyor ve anneliği yücelten sözler paylaşılıyor.

May

Trafik ve İlk yardım Haftası adı verilen hafta her yıl mayıs ayının ilk haftasında kutlanmaktadır.  Trafik kazalarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla mayıs ayının ilk haftası "Trafik ve İlkyardım Haftası" olarak kabul edilmiştir.

Mrt

12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ KAPSAMINDA DÜZENLENEN ''YÜREKLERDE AKİF DİLLERDE HÜRRİYET''KONULU ŞİİR YARIŞMASINDA OKULUMUZ 8/A SINIFI ÖĞRENCİSİ FATMANUR MERT İL İKİNCİSİ, 2/A SINIF ÖĞRENCİMİZ BELİNAY ÖLMEZ ''İSTİKLAL MARŞIMIZI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI''NDA İLÇE İKİNCİSİ OLMUŞTUR.

4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ

OKULUMUZDA UYUM HAFTASI BAŞLADI.